ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ:

ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Τις τελευταίες μέρες πολλά σχολεία στην Ελλάδα μπήκανε στο στόχαστρο εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων, που θέλησαν να μεταδώσουν το “δηλητήριο” τους στους μαθητές μας, στοχοποιώντας παράλληλα καθηγητές και μαθητές που είχαν αντίθετη άποψη από αυτούς. Σε αυτό το πλαίσια έδρασαν και δρουν ανοιχτά εγκληματικές φασιστικές ομάδες και κόμματα , όπως η Χρυσή Αυγή, που χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το Μακεδονικό Ζήτημα και την υπόθεση “Κατσίφα” για να επιδοθούν σε “πατριδοκαληλία” και να σπείρουν μηνύματα γεμάτα εθνικισμό, μίσος και μισαλλοδοξία, μηνύματα που μόνο εχθρότητα και μίσος μπορούν να σπείρουν στην ελληνική μαθητική νεολαία.

Η στόχευση του φασισμού στη νεολαία δεν είναι τυχαία. Οι φασίστες δεν εξυπηρετούν μόνο την επιχείρηση άλωσης και ξαναγραψίματος της Ιστορίας του τόπου, αναδομώντας και απονοηματοδοτώντας αξίες και γεγονότα. Στοχεύουν στις νεανικές συνειδήσεις για να νομιμοποιηθεί σε αυτές ο φασισμός, αποπροσανατολίζοντας από τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν στην εξαθλίωση πλατιά λαϊκά στρώματα, αθωώνοντας έτσι το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Η λιτότητα, η φτώχεια και το χτύπημα μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, αποτέλεσμα της δράσης του κεφαλαίου με σκοπό το κέρδος, η αμάθεια και η πολιτιστική παρακμή, αποθρασύνουν τη φασιστική ΧΑ, τρέφουν τον εθνικισμό και το φασισμό.
Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να αποκαλύψουμε στα μάτια των μαθητών μας τον πραγματικό ρόλο των φασιστικών και εθνικιστικών οργανώσεων. Να καταγγείλουμε και να δώσουμε μάχη εναντίον της καλλιέργειας φασιστικών και εθνικιστικών απόψεων στα σχολεία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αναλάβουν δράση μέσα στα σχολεία!
Η ΕΛΜΕ θα στηρίξει με όλα τα μέσα και θα καλύψει όλες τις ενέργειες συναδέλφων στα σχολεία τους ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό!
Είναι χρέος του κόσμου της Εκπαίδευσης να υπερασπιστεί το σχολείο και τη νέα γενιά από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού. Να μη γίνουν οι μαθητές μας υλικό
για να ξεπλυθούν πολιτικά οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα.
Να μην επιτρέψουμε την πατριδοκαπηλία και την εθνικιστική τύφλωση να σπείρουν το διαιρετικό μίσος ανάμεσα στους μαθητές μας και να επιβάλλουν τη ρατσιστική στοχοποίηση μεταναστών.
Να πούμε καθαρά ότι το πρόγραμμα των φασιστικών κομμάτων και του φασισμού είναι οι εικόνες ολέθρου από τις καταστροφές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα πεινασμένα παιδιά της Κατοχής, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, τα καμένα χωριά από τους Γερμανούς, το Δίστομο, η Κάνδανος και ο Χορτιάτης...
Να αναδειχτεί η ανάγκη για πραγματικούς αγώνες για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα της νέας γενιάς. Το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Όσο δυναμώνει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, ο ταξικός του προσανατολισμός, θα απομονώνεται η επιρροή των φασιστικών και εθνικιστικών οργανώσεων, θα αποκαλύπτεται ο ρόλος τους στις συνειδήσεις των εργαζομένων.

Σχόλια

  1. Free slots online【VIP】tournaments - Lucky Club
    Free casino games, games for fun, real money, fun Free Slots for Windows, Mac, iOS and Android. luckyclub Play on all devices. No Download No Registration.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 2018-2019

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: 100 κενά καθηγητών στις Κυκλάδες μετά τη τρίτη φάση αναπληρωτών